Ik help bedrijven verduurzamen in telecom zodat er langer gebruik gemaakt kan worden van mobiele apparaten.

.

.

Veel bedrijven zijn tegenwoordig bezig met duurzaamheid, echter zien we dat er op het gebied van telecom vaak nog winst te behalen valt. Dit kan op verschillende manieren waar wij graag een bijdrage aan leveren.

Graag neem ik het proces voor het aankopen van nieuwe toestellen al uit handen. De keus voor welke toestellen er gekozen wordt kan al veel verschil uitmaken. Kies bijvoorbeeld voor refurbished toestellen. Bij de productie van een nieuwe Apple iPhone wordt er ongeveer 100 liter water gebruikt en komt er een uitstoot vrij van gemiddeld 55,5 KG CO2. Je bespaard dus niet alleen op de kosten maar ook op het milieu. Een toestel krijgt op deze wijze een tweede leven.

Bij het aankoop proces kan er nog goed gekozen worden voor het juiste accessoires pakket. Dit om eventuele schades te beperken en ervoor te zorgen dat de toestellen een lange tijd mee gaan. Daar ik jarenlange ervaring en contacten heb met leveranciers kan ik goede prijsafspraken maken.

.

.

Zijn er reeds bestaande toestellen in omloop binnen het bedrijf dan kan ik nog steeds een optimaal aanbod aan accessoires aanbieden voor het behoud hiervan.

Door gebruik te maken van de servicepakketten geef je je mobiele apparaten een langer leven en werk je mee aan een duurzamer bestaan voor deze apparaten. Op deze wijze kunnen bedrijven de aanschaf van nieuwe apparatuur uitstellen en zo de kosten drukken voor de uitgave van de telecom benodigdheden.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat mobiele apparaten een 2e leven krijgen. Vaak is een toestel erg goed te repareren bij een defect buiten de garantie om. Denk hierbij aan een gebarsten display, defect oplaadpunt, vervangen van de accu of zelfs complete behuizingen. Door deze problemen te repareren en niet simpelweg nieuwe te kopen bespaar je niet alleen flink in de kosten, maar ook dat er veel verschillende grondstoffen gewonnen worden.

Wist je bijvoorbeeld dat het aantal edelmetalen in een smartphone al kan oplopen tot tientallen? Denk bijvoorbeeld aan; goud, aluminium, kobalt en koper. Deze edelmetalen worden vaak met pijn en moeite gewonnen in diverse landen, die wij vaak na een paar jaar niet meer gebruiken. Door je apparaten te laten repareren hoeft men minder nieuwe grondstoffen uit mijnen te halen. Dit is dus beter voor zowel mens als milieu.

.

Tevens kost de productie van een smartphone veel energie, veel meer dan het gebruik ervan. Dat zorgt voor CO2-uitstoot, wat slecht is voor het klimaat. Daarom is het van belang om lang met je toestellen te doen. Een defect toestel kun je vaak prima laten repareren. Dit is beter voor mens en milieu!

.

Naast de service voor een langer leven voor mobiele apparaten verzorgen ik ook reparaties buiten garantie om. Denk hierbij aan een gebarste display, accu vervangen of behuizing. Tijdens het reparatieproces denken ook wij aan DRzaamheid, we maken gebruik van extra stevige verzendboxen die lang mee kunnen, verzendzakjes waar de mobiele apparaten in gaan tijdens het verzenden zijn biologisch afbreekbaar en maken we gebruik van een reeds bekende leverancier welke een mooie visie heeft op duurzaamheid. Benieuwd wat ik kan bijdragen? Neem contact met mij op.