Op deze pagina geef ik je simpele tips, weetjes of handige informatie om duurzamer om te gaan met onze mobiele apparaten. Veel leesplezier!

.

.

05-02-2020 Hoe zorg je ervoor dat je batterij in topconditie blijft?

.

In de voorgaande blog heb je kunnen lezen hoe je vooral energie kunt besparen met je smartphone om langer te doen met je accu. Vandaag leg ik je uit hoe je de batterij in goede conditie kunt houden want iedereen wil natuurlijk dat zijn smartphone optimaal blijft presteren.

Bescherm je smartphone tegen te hoge temperaturen, het best werkt deze op een kamertemperatuur. Het best is om de batterij niet bloot te stellen aan temperaturen boven de 35 graden. Dit omdat het de bruikbare capaciteit permanent kan verminderen. Opladen van je batterij bij een hoge temperatuur kan nog schadelijker zijn. Zorg ervoor dat de warmte tijdens het opladen weg kan, het opladen zelf zorgt namelijk ook alt voor warmte. Haal bijvoorbeeld je smartphone uit het hoesje.

Hieronder een aantal standaards welke je kunt opvolgen voor het opladen van je batterij:

 • Zorg dat je de smartphone met meer regelmaat oplaadt. Wat vaker op een dag bijvullen is beter dan wachten tot de batterij zowat leeg is.
 • Gebruik altijd een originele of gecertificeerde oplader en kabel. Dit zorgt ervoor dat de telefoon de juiste spanning en stroom krijgt.
 • Houd je batterijniveau tussen de 20% en 80%, je kunt hem beter wat vaker de dag opladen dan 1 keer compleet tot 100%.
 • Schakel bijvoorbeeld de optie “geoptimaliseerd opladen” in op een iPhone. 

.

.

Verouderen van de batterij?

Ik hoor je bijna denken, mijn accu kan toch niet eeuwig mee? Nee absoluut niet! Zelfs al houd je je aan alle eerder aangegeven tips dan nog zal de batterij op termijn slijten. Ons advies is om na ongeveer 2 jaar de accu te laten vervangen voor een nieuwe. Dit geeft je smartphone een goede nieuwe boost. Tevens zorg ik er bij vervanging voor dat de smartphones helemaal schoongemaakt worden en voorzien worden van nieuwe optimale bescherming. Lijkt het net of je weer een nieuw apparaten in gebruik hebt. Kijk hier voor de servicepakketten.

Wat is nu echt niet slim om te doen, ook hier hebben we er een aantal van op een rijtje gezet:

 • Heel de nacht aan de lader laten zitten, hierdoor kan je batterij overbelast raken.
 • Opladen tot 100%, er kan veel spanning op de batterij komen, wat weer warmte afgeeft.
 • Gebruik een oplader die ook echt voor dit apparaat bestemd is! 

Fijn dat je tot het punt bent gekomen dat je dit leest en ik hoop dat je er mee aan de slag gaat. Mochten deze tips niet werken kun je natuurlijk nog altijd een nieuwe smartphone aankoopen.

Ik ondersteun je ook hierbij. Stuur me een berichtje.

.

.

02-02-2020 | Hoe verminder je het energieverbruik van je smartphone?

.

Ik snap als geen ander dat we het liefst onze smartphone heel de dag in onze hand hebben, checken van LinkedIn, even een post/ check op Instagram of facebook, of het snel willen beantwoorden van de groepsapp van mijn vrienden.

Door wat simpele instellingen aan te passen op je smartphone kun je al behoorlijk wat energie besparen.

Bij intensief gebruik van je smartphone zie je dit voornamelijk terug in het verbruik van de batterij. Heb je er genoeg van om elke avond je telefoon aan de oplader te leggen of om overdag met een zwart scherm te staan? Ik geef een aantal tips om de levensduur van de batterij te verlengen:

.

 • Verander de helderheid van het toestel en zet deze op automatisch. Bijna ieder toestel heeft deze optie, hiermee wordt de helderheid van het scherm automatisch aangepast aan het omgevingslicht. Je zal gaan merken dat de accu hierdoor langer meegaat. 
 • Kies voor een kort automatisch slot voor het vergrendelen van je scherm. Door de instellingen van je scherm time-out te wijzigen kan je de batterijduur van je smartphone verlengen. Hiermee wordt bepaald hoelang het scherm blijft branden nadat je de telefoon hebt gebruikt of aanraakt. Zet deze tijd op de meest kortste tijd om batterijverbruik te besparen.
 • Sluit apps af welke je niet gebruikt of verwijder deze als je ze helemaal niet gebruikt. Veel mensen hebben meerdere apps tegelijk open staan welke elk een stukje in gebruik nemen van de processor. Door deze af te sluiten, kan je de werklast en het energieverbruik verminderen.
 • Zorg ervoor dat zowel de telefoon als de apps up-to-date zijn. Oudere versies gebruiken vaak meer energie dan de nieuwere versies.
 • Schakel (push)meldingen uit, denk bijvoorbeeld aan meldingen van WhatsApp, LinkedIn of Facebook. Doordat je continu meldingen ontvangt gaat de motor trillen welke behoorlijk wat energie verbruikt. Tevens geldt dit ook voor geluid meldingen, ook hier kun je ervoor kiezen deze uit te schakelen. Daarnaast is het een stuk rustiger en is je sociale werkdruk niet zo groot ;-).
 • Schakel de energiebesparingstand in. Deze zit op iedere smartphone, met deze stand gaat de batterij van je smartphone een stuk langer mee. Bij deze stand worden achtergrondprocessen en de prestaties van je telefoon beperkt.
 • Ben je bijvoorbeeld onderweg en heb je genoeg aan je internetverbinding, schakel dan WiFi en bluetooth uit. Beide functies zoeken continu naar andere signalen. Zet je deze met regelmaat uit dan ga je merken dat je zeker een uur langer kunt genieten van je smartphone.

.

.

Op deze manier kan ik nog wel even doorgaan met het aangeven van veel verschillende opties waardoor jij de accuduur van je batterij kunt verlengen. Ga vooral voor jezelf na waar jij je prettig bij voelt en pas dan de instellingen van de telefoon aan. 

Ik hoop dat je hier iets mee kunt om de batterijduur en de levensduur van de toestellen te vergroten.

Werkt dit geen van allen meer of merk je dat de accu’s van de smartphones binnen het bedrijf aan vervanging toe zijn. In dit geval is het verstandig om van één van onze servicepakketten gebruik te kiezen. Klik hier voor de servicepakketten.